-
Čas přípravy30 min
-
Doba vaření2 hod
-
Porce6
-
Celkový čas2 hod 40 min
Nejlepší vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo je naprostá klasika české gastronomie. Aby taky ne, Češi mají tento pokrm jako národní. Jídlo je jednoduché a zpravidla obsahuje vepřové maso, knedlík a zelí. K receptu se hodí bramborový i houskový knedlík a rovněž se může podávat podle chuti červené i bílé zelí.
Suroviny na vepřo-knedlo-zelo
Maso
- 500 g vepřové pečeně, krkovice nebo bůčku
- 50 g sádla
- 1 cibule
- česnek
- drcený kmín
- sůl & pepř
Knedlíky
Po kliknutí na vámi vybrané knedlíky níže se vám otevře nové okno s receptem 🙂
Zelí
Po kliknutí na druh zelí níže se vám otevře nové okno s receptem 🙂
Postup přípravy masa
- Vepřové maso osolte, opepřete, posypte kmínem a ze všech stran potřete prolisovaným česnekem. Nasekejte cibuli na jemno a vyložte ji na plech. Na vrstvu cibule položte maso, přidejte sádlo, podlijte trochou vody a pečte na 160 stupňů do změknutí. Maso by mělo při této teplotě trvat zhruba 2-2,5 hodiny.
- Upečené maso vyndejte z trouby a nechte ho 15 minut odpočinout. Nyní jej můžete krájet pokud jste jej nekrájeli před pečením.
- Hotové maso podávejte s knedlíky a dušeným zelím.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews